Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Biocom - Ökonet fogkrém fogbarát xilittel 100 ml

Biocom - Ökonet fogkrém fogbarát xilittel 100 ml

Termék ára
1 650 Ft
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről

Az ÖKONET fogkrém különleges összetétele, természetes hatóanyagai, természetes édesítő, konzerváló, habosító, színezőanyagai rendszeres használat esetén biztosítják a fogak és a fogíny tökéletes ápolását.

Antibakteriális hatású természetes hatóanyagok: borsmenta, ánizs, fahéj, szegfűszeg, zsálya, petrezselyem olajok.


A termék tulajdonságai

A xilit hatása a fogakra


A xilit fogakra gyakorolt kedvező hatását az 1970-es években kezdték vizsgálni a finnországi Turku város egyetemének fogorvosi karán. Kimutatták, hogy a xilit hatékony ellenszere a fogszuvasodásnak.
Ennek magyarázata, hogy ellentétben a különböző fajta cukrokkal, a xilitet kémiai összetételénél fogva a száj baktériumai nem tudják tápanyagként hasznosítani, így nem jön létre a fogak romlásáért felelős savtermelés sem. A xilit rendszeres fogyasztása csökkenti a száj káros baktériumainak mennyiségét, a lepedékképződést, lassítja a fogkőképződést, valamint serkenti a nyálelválasztást.

A legutóbbi kutatások szerint a xilit nem csak a fogszuvasodás megelőzésére képes, hanem a már károsodott fogzománc helyrehozására is.


A xilit rendszeres használata elősegíti a fogzománcból kivont ásványi anyagok visszaépülését különösen az éppen kialakulóban lévő kis lyukak esetében. Mivel a szájban lévő lepedék pH értéke nem csökken, az ásványi anyagok kioldása is megakadályozódik, sőt bizonyos esetben a lyukak belső felületének erősítésével az anyagok visszaépülése is megvalósulhat.

Tehát a xilit jelentős mértékben segíti fogaink épségének megóvását, mivel:

 

  • megakadályozza a szájban lévő baktériumok savtermelését,
  • csökkenti a lepedék lerakódását
  • lassítja a fogkőképződést
  • segíti az ásványok visszaépülését a fogzománcba

 

 

 

Webáruház készítés